Tarta cu dovlecei si ciuperci la cuptor

de MIUTA in Aperitive / Garnituri, 4 Iun 2011 | 11522 vizualizari

 

Vineri dimineata am mers in piata la cumparaturi.Printre cumparaturile de la piata am luat dovlecei si ciuperci champinion.Imi plac tare mult!
Am dorit sa incerc ceva nou asa ca am intrat pe bucataras.ro de unde ma inspir de cate ori vreu ceva deosebit.Aici gasesc retete speciale de la voi bucatarese/bucatari deosebiti.
Am ales reteta de la Julie din aperitive,dovlecei cu rosii si ciuperci.Iti multumesc Julie este minunata tarta!Am modificat foarte putin reteta dar a iesit ceva deosebit.

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei
  • o jumatate kg ciuperci champinion
  • 2 buc.ceapa uscata
  • un gogosar rosu
  • 400 g cascaval
  • 4 oua
  • o legatura patrunjel verde
  • 4 linguri pesmet
  • sare,piper,vegeta
  • ulei
  • smantana
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dovlecei si ciuperci la cuptor:

  Pentru inceput am taiat feli dovlecelul si l-am sarat.Am pus vasul cu dovlecei la figider pentru cateva minute pana am pregatit restul ingredientelor.

Am curatat ciupercile de pielita,le-am spalat si le-am tocat cubulete mici.

Am pus intr-o cratita putin ulei si am calit ceapa tocata fin.

Am adaugat gogosarul taiat cubulete si l-am calit doua minute.

Am adaugat ciupercile si am condimentat cu sare,vegeta si piper.

Am lasat pe foc pana a scazut de tot apa lasata de ciuperci.Am pus patrunjelul verde tocat,am amestecat putin si am luat cratita de pe foc sa se raceasca.

Am scos dovleceii din frigider,i-am scurs de apa pe care au lasat-o si i-am sters cu servetele de bucatarie.

Am pus ulei intr-o tigaie si am prajit dovleceii pe ambele parti.

Am uns o tava cu ulei si am tapetat-o cu pesmet.

Am asezat dovleceii pe fundul tavii.

Apoi m-am ocupat de compozitia cu ciuperci.Am pus 4 oua intregi si 400 g cascaval ras.Am amestecat bine toate ingredientele.La sfarsit am turnat compozitia peste dovlecelul asezat in tava.

Am pus tava in cuptorul preincalzit la foc mediu pentru 20 minute si pe urma 10 minute la foc mare sa se rumeneasca frumos.

Tarta este buna atat calda servita cu smantana dar si rece.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovlecei si ciuperci la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciupercute umplute